Nieuws

België valt Uber aan met overkoepelende taxi-app

De grootste Belgische taxibedrijven bundelen hun krachten en sluiten zich aan bij Taxi.eu, een Europese app die taxi’s bestellen eenvoudig moet maken.

Update 5/2: Door een vergissing was het Antwerpse taxibedrijf DTM Taxi niet vermeld in het artikel. Dat is intussen rechtgezet.

Dat de Belgische taxisector het niet zo op Uber heeft, mag intussen duidelijk zijn. Het luide protest kon echter niet altijd op begrip van de klant rekenen. Prijs buiten beschouwing gelaten, biedt Uber via zijn app een veel eenvoudigere en gebruiksvriendelijkere manier aan om een taxi te bestellen.

Gelukkig beseft de taxisector ook bij ons dat er verdere modernisering nodig is om competitief te blijven. Daarom stappen de negen grootste taxibedrijven van België mee in het Taxi.eu-project. Allemaal gaan ze vertrouwen op Taxi.eu om het de klant makkelijker te maken snel een taxi te bemachtigen.

[related_article id=”176282″]

Taxi.eu is een app die taxibedrijven van over heel Europa onder één dak brengt. Met de applicatie kunnen gebruikers eenvoudig een wagen boeken, zonder dat ze moeten telefoneren. De app maakt gebruik van gps om de locatie van een klant naar de taxi te sturen, en toont andersom waar er zich beschikbare taxi’s bevinden. Ook prijs, tijd en afstand kan je vanuit de app berekenen, en sinds kort kan je er zelfs rechtstreeks mee betalen.

Veel deelnemers

Concreet kan je voortaan taxi’s van DTM Taxi, Antwerp-Tax, Taxis Autolux, Taxis Verts, Unitax, Vtax, Rupel Taxi en VTC Taxis bereiken via de applicatie. Samen zijn de bedrijven actief in de regio Brussel, Antwerpen, Gent, Kortrijk en Boom. Taxi.eu en de bijhorende toetreding van de taxidispatchers tot een Europees systeem zijn een welkome evolutie in de markt. De sector leek even te traag te evolueren om tegemoet te komen aan de technologische voordelen die Uber met zich meebrengt, maar de functionaliteit van beide diensten belooft voortaan gelijkaardig te zijn.

De toetreding tot de applicatie is voor sommige bedrijven een grote stap in een lange evolutie.“We zijn voortdurend geëvolueerd sinds 1929, toen ons bedrijf startte met Minerva-wagens. De Taxi.eu-app beantwoordt de noden van onze passagiers voor een taxiservice op eender welke locatie via één app, hier in Antwerpen of waar dan ook in Europa”, stelt Koen Van Oorschot van Antwerp-Tax.

Concurrentiestrijd

Uber ziet de app, die in de Play Store voor Android en de App Store voor iOS beschikbaar is, in ieder geval als een concurrent. Dat leiden we af uit het feit dat Uber als advertentie bovenaan de Taxi.eu-app prijkt in de Play Store. De app is gratis te downloaden en werkt overal in Europa waar taxibedrijven zich hebben aangesloten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business