Nieuws

Sterfdag Firefox OS bekend gemaakt

Mozilla heeft laten weten wanneer het de stekker zal trekken uit de ondersteuning voor Firefox OS. De organisatie gaat zijn energie in een meer toekomstgericht domein kanaliseren.

Dat het einde nabij was voor Firefox OS, kondigde Mozilla eind vorig jaar al aan. Nu heeft de organisatie er ook definitief een datum opgeplakt: de uitrol van versie 2.6 in mei van dit jaar zal de slotdag markeren voor de ondersteuning van het besturingssysteem. Daarna zullen er geen medewerkers van Mozilla zich nog bezig houden met het ontwikkelen van het OS.

“De situatie van meerdere gevestigde besturings– en ecosystemen voor apps maakte dat we meteen op achtervolgen waren aangewezen, en de omstandigheden lieten het niet toe dat Mozilla terrein kon winnen bij commerciële smartphones,” schreef George Rotor, manager van Mozilla’s Participation Lab, over het falen van het OS.

Het werk dat Mozilla in Firefox OS stak, zal zich verleggen naar het Internet of Things. De organisatie wil open standaarden, veiligheid en privacy promootten in de opkomende technologiesector. “We hebben beslist dat, om te slagen in het nieuwe domein van verbonden toestellen, we onze energie volledig moeten focussen op het ontwikkelen van prototypes voor de toekomst en het onderzoeken hoe we de grootste impact kunnen hebben op IoT,” aldus Rotor.

firefox osiotmobielmozilla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals