Nieuws

Google test draadloos oplaad-systeem voor autonome wagen

Zonder handen je wagen besturen en opladen: dat is de toekomst die Google voor ogen heeft.

Een zelfrijdende wagen is pas volledig autonoom wanneer het zichzelf kan opladen, moet Google gedacht hebben. Het Amerikaanse bedrijf test namelijk momenteel een draadloos oplaadsysteem voor zijn schattige autootjes. Hierdoor zal je niet alleen zonder handen kunnen rondrijden, maar eveneens je wagen kunnen opladen zonder een vinger uit te steken.

Uit documenten blijkt dat Alphabet, het moederbedrijf van Google, oplaadsystemen van Hevo Power en Momentum Dynamics heeft laten installeren aan zijn hoofdkwartier in Californië. Beide bedrijven bieden systemen aan die auto’s, vrachtwagens en bussen kunnen opladen met behulp van platen die zich onder een wegdek bevinden.

[related_article id=”176677″]

Magnetisch veld

Bij de technologie wordt gebruik gemaakt van magnetische inductie. Hierbij wordt een alternerende stroom door een elektrisch circuit gestuurd, waardoor een oscillerend magnetisch veld wordt gecreëerd. Dit magnetisch veld kan voor stroom zorgen in een ander elektrisch circuit, welke op dezelfde frequentie werkt.

In de nabije toekomst zal je met behulp van deze technologie je wagen kunnen opladen door op een parkeerplaats te gaan staan die is uitgerust met een oplaadsysteem. Wanneer de technologie verder wordt bijgeschaafd kan het echter ook mogelijk worden om snelwegen van oplaadsystemen te voorzien. Hierdoor zou je autonome wagen opgeladen kunnen worden, terwijl je rondrijdt, waardoor auto’s kleinere batterijen nodig hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business