De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge komen als eerste aan de beurt om de upgrade naar Android Marshmallow te ontvangen. Andere toestellen zullen snel volgen, aldus het bedrijf.

Vanaf vandaag is de upgrade naar Android Marshmallow beschikbaar voor Samsungs vlaggenschepen S6 en S6 Edge. Het bedrijf heeft het nieuws aangekondigd via een persbericht. “Andere Galaxy-toestellen zullen binnenkort volgen,” aldus Samsung.

Niet overal zullen eigenaars meteen met de upgrade aan de slag kunnen. Het bedrijf laat weten dat het, voor modellen die in aanmerking komen, per markt een aparte aankondiging zal doen met een aangepast schema op basis van de lokale situatie en de vereisten van de telecomproviders. Voor de Samsung Galaxy S6 Edge betekent de omschakeling naar Android 6.0 niet alleen dat het de nieuwe features van het besturingssysteem krijgt, Samsung heeft in zijn versie van Android ook verbeterde schermfuncties voor het speciale Edge-scherm geïntegreerd.

Android Marshmallow is al sinds november 2015 beschikbaar, maar heeft zoals te verwachten nog maar een miniem aandeel in het percentage van gebruikte besturingssystemen.