Nieuws

Yahoo gaat onderzoek anders aanpakken

Yahoo gooit het roer om: de oude onderzoeksafdeling Yahoo Labs wordt opgedoekt, een vernieuwde divisie vervangt het team.

Internetbedrijf Yahoo zoekt nog altijd naar een tweede adem. Om innovatie beter te stimuleren neemt het bedrijf een drastische actie: het doekt Yahoo Labs op en vormt een nieuwe onderzoeksafdeling die research- en productieteams combineert. Naast het nieuwe Yahoo Research zal er ook nog een onafhankelijke onderzoeksgroep binnen het bedrijf opereren.

Vice-president Research Yoelle Maarek en Vice-president Yahoo Labs Advertising Ben Shahshashani zullen de nieuwe onderzoeksafdeling leiden, dat kondigt Maarek aan in een blogbericht. Yahoo’s hoofdwetenschapper Ron Brachman en Vice-president Ricardo Baeze-Yates verlaten het bedrijf vanwege de herstructurering.

Maarek stelt dat de verwezenlijkingen van Labs niet verloren zullen gaan: de relaties die de groep opbouwde binnen de globale gemeenschap van academici en onderzoekers veranderen niet. “We blijven academisch werk publiceren, participeren in wetenschappelijke fora, en ons eigen onderzoek delen om de gemeenschap in zijn geheel te helpen via onze toekomstige website research.yahoo.com.” Yahoo Labs laatste opgemerkte actie was de vrijgave van een enorme dataset van algoritmes voor Machine Learning.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business