Nieuws

Vandaag wordt mobiel Skypen in groep mogelijk

Skype maakt het mogelijk om met maximum 25 personen tegelijk te videochatten via je smartphone.

Behalve met Google Hangouts kan je vanaf nu ook in Skype een mobiel videogesprek in groep starten. Dat was al mogelijk via de pc-versie van Skype, maar kan nu dus ook op iOS en Android. Met deze aanpassing wordt FaceTime de enige grote videochatdienst die niet op de wagen springt.

De update wordt deze week in de Verenigde Staten en Europa verspreid, en zal rond maart wereldwijd beschikbaar zijn. De nieuwe functie zal ervoor zorgen dat je op je smartphone met 25 mensen tegelijk kunt videochatten. Net zoals op pc zal de persoon die aan het woord is op je scherm gecentreerd worden, terwijl de luisteraars in kleinere tegels errond te zien zijn. Het geluid zou glashelder moeten zijn door de “SILK Super Wide Band audio codec” die volgens Microsoft mogelijk werd gemaakt door de medewerking van Intel.

Daarnaast wordt ook een andere mobiele vernieuwing geïntroduceerd. Vanaf nu kan je iedereen met een link uitnodigen voor een groepchat, ook als die niet over een Skype-account beschikt. Voorheen was dat enkel mogelijk op pc.

FaceTime blijft dus over als enige vergelijkbare dienst die geen ondersteuning biedt voor groepvideochatten. Google Hangouts was de voorloper op dat vlak, maar daar is het videochatten in groep beperkt tot maximum 10 mensen, terwijl dat met Skype nu meer dan het dubbele is geworden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business