Nieuws

Kijk hoe Atlas-robot winters landschap trotseert

Boston Dynamics verbaasde ons al eerder met zijn innoverende robots. Met de tweede generatie van Atlas weet het bedrijf ons wederom in positieve zin te verrassen.

Nog niet zo lang geleden liep Atlas rond met een hoop draden aan zijn lichaam verbonden. In januari onthulde Boston Dynamics echter een nieuwe versie van de robot die voorzien was van een grote batterij, waardoor de menselijke robot er niet langer uitzag als een ietwat technologische marionet.

Na een hoop software- en hardware-updates heeft Atlas eveneens zijn veilige nest kunnen verlaten. In een filmpje is namelijk te zien hoe de robot zelf een deur opent, waarna hij een rustig wandelingetje maakt doorheen de bossen nabij de gebouwen van Boston Dynamics. Een paar keer ziet het er naar uit alsof Atlas zal uitschuiven en met zijn gezicht in de sneeuw zal vallen, maar de robot weet zijn evenwicht telkens te hervinden.

[related_article id=”177383″]

Robotje pesten

Het team ontwikkelaars aan Boston Dynamics staat bekend om hun pestgedrag ten opzichte van hun creaties. Eenmaal Atlas zich een weg heeft gebaand doorheen de sneeuw staat hem dan ook geen warme ontvangst te wachten, maar één van zijn makers met een hockeystick.

De man plaagt de robot door meermaals een doos uit de handen van Atlas te slaan en het object over de grond verder te schuiven. De machine blijft echter kalm onder het gepest, wandelt rustig achter de doos aan en weet de kartonnen kubus uiteindelijk toch in handen te krijgen.

Ook wanneer de medewerker van Boston Dynamics de robot omver weet te duwen, laat Atlas zich niet kennen. De menselijke machine duwt zichzelf terug overeind, waarna het via een nooduitgang weet te ontsnappen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business