Nieuws

Facebook doneert 25 GPU-servers aan Europese labo’s

Facebook AI Research wilt het Europese onderzoek naar AI en machine learning een extra duwtje in de rug geven.

In het licht van het Research Partnership Program voorziet Facebook AI Research (FAIR) een donatie van 25 GPU servers aan diverse Europese laboratoriums om het onderzoek naar AI en machine learning te stimuleren. De ontvangers zullen ook worden voorzien van de nodige software en hun onderzoeksteams worden versterkt met enkele FAIR-wetenschappers.

Vier servers zijn alvast bestemd voor de Duitse computerwetenschapper Klaus-Robert Müller, die bekend staat voor zijn werk rond moleculaire modellen en beeldvorming bij borstkanker aan de Technische Universiteit van Berlijn. “Dit partnership komt als geroepen voor het AI-onderzoek in Duitsland,” liet Dr. Müller weten. Met de donatie hoopt hij sneller en beter onderzoek te kunnen voeren. De eerste gift werd door Mark Zuckerberg persoonlijk aangekondigd tijdens zijn tripje door Berlijn, waar hij afgelopen week onder andere ook Angela Merkels kabinetschef ontmoette.

Europese, academische onderzoeksinstituten die een project rond AI of machine learning hebben lopen, kunnen bij FAIR een online aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor een gelijkaardige donatie. Indien uitverkoren zijn de ontvangers echter wel verplicht om nieuwe code of algoritmes die tijdens het onderzoek ontwikkeld worden open source te publiceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business