Nieuws, Tips

Vijf manieren om Donald Trump op het internet draaglijk te maken

The Donald lijkt goed op weg om Super Tuesday in de VS te winnen. Gebeurt dat, dan zal de verslaggeving over de man alleen maar omhoog gaan. Wij bieden enkele oplossingen.

Donald Trump, de oranje mascotte van een imperium dat meer faillissementen dan succesverhalen kent, domineert het internet. Wat aanvankelijk een flauwe grap leek, wordt steeds minder grappig: Trump en zijn kapsel lijken goed op weg om de republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezing in de wacht te slepen, wat de man de kans geeft om aan het roer van één van ’s werelds machtigste landen te staan.

Zelfmutilatie

Dat zowel Amerikaanse als buitenlandse pers vol staat met de exploten van het figuur, dat zich in de belangstelling weet te houden met krasse, vaak xenofobische en meestal onware uitspraken, is dan ook niet verwonderlijk. Je ziet, zelfs op deze technologiesite ontkom je er niet meer aan.

Wie z’n maag vol heeft van de zelfverklaarde zakenman kan z’n internetverbinding uittrekken, z’n tv buitenkieperen, z’n trommelvliezen perforeren en z’n ogen uitklauwen, maar er zijn elegantere oplossingen. Aan radio- en tv-verslaggeving kunnen we niets veranderen, maar er zijn tal van manieren om op z’n minst je ontspannen surfsessie op het net aangenaam te houden. Let op: voor onderstaande extensies heb je Google Chrome nodig.

Drumpf

Komiek en actualiteitscriticus John Oliver brengt ons de eerste optie. Onder het moto Make Drumpf Again startte hij afgelopen zondag een interessante campagne. Oliver ontdekte dat één van de voorouders van Trump zijn naam gewijzigd heeft. Oorspronkelijk zou de familie als Drumpf door het leven zijn gegaan. Drumpf klinkt natuurlijk veel beter dan het alternatief. De campagne roept de presidentskandidaat op om zijn naam terug in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen, maar aangezien dat dubieus lijkt kan je zelf een handje toesteken. Met de Make Drumpf Again lees je geen nieuws meer over Trump. Het ganse internet wordt automatisch aangepast, zodat je enkel nog artikels over mijnheer Drumpf tegen komt.

Download de Drumpfinator hier.

Wijze quotes

Vind je Drumpf wel goed klinken en ben je net op zoek naar meer wijsheden van het zakengenie dat in 2006 net voor de start van de crisis een hypotheekbedrijf uit de grond stampte, dan raden we The Trumpweb aan. Die plug-in laat Trumps naam intact. Sterker nog: teksten worden uitgebreid met quotes of tweets van The Donald. Zo kan je optimaal genieten van nieuws over “I don’t wat to use the word ‘screwed’, but I screwed him” Trump.

Download The Trumpweb hier.

Zatte nonkel

Aangezien het gros van het nieuws over Trump in het Engels is, stoort het – denken we – niet dat de volgende plug-in ook Engelstalig is. Het viel de maker van de plug-in, Tim Bornholdt, op dat Trumps attitude om alles te zeggen dat in zijn hoofd opkomt doet denken aan het gedrag van je minst favoriete dronken nonkel op een familiefeest. De Your Drunk Uncle at Thanksgiving-extensie injecteert de nodige waarheid in stukken over Trump. Zijn naam wordt telkens vervangen door Your drunk uncle at Thanksgiving, met het nodige gegniffel tot gevolg.

Download Your Drunk Uncle at Thanksgiving hier.

Trumpmoji’s

Ook op Facebook kan je de draak steken met Trump. Een extensie gemaakt door Francois Grante kleedt de nieuwe emoji’s in Facebook opnieuw aan. Geen geel ventje ter wereld kent zoveel expressies als de sinaasappelkleurige Amerikaan, dus kan je de klassieke ventjes veranderen door Trumps uitdrukkingen. Natuurlijk zien enkel jij en andere mensen met de plugin de Trumpicons.

Download Trump Reactions hier.

Weg met Donald

Tot slot is er het grove geschut. Humor helpt maar zolang totdat ook lachen met Trump om te huilen wordt. Kan je het echt niet meer aan, dan is het tijd om de man die Amerika terug groot wil maken van het internet weg te halen. De Trump Filter doet net dat. Detecteert de filter Trump-content, dan wordt die verwijderd zodat jij er niet naar hoeft te zien.

Download de Trump Filter hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business