Nieuws

Gebogen Samsung-scherm duikt op in eerste Chinese telefoon

Het Chinese Vivo heeft de Xplay 5 aangekondigd. Dat is niet alleen de allereerste smartphone met 6 GB RAM, maar ook het eerste toestel dat niet afkomstig is van Samsung met een gebogen amoledscherm.

De Chinese telefoonbouwer Vivo heeft in eigen land de Xplay 5 aangekondigd. Het is de eerste smartphone met 6 GB RAM en beschikt over een amoledscherm dat net als bij Samsungs recente vlaggenschepen afbuigt over de rand.

Op papier kan je de Xplay 5 gerust een rechtstreekse concurrent van de nieuwe Galaxy S7 Edge noemen. Het gebogen scherm is naar verluidt zelfs afkomstig van Samsung zelf. De Zuid-Koreaanse nieuwssite ETNews meldde eerder deze week op basis van anonieme bronnen dat Samsung enkele Chinese smartphonemakers had benaderd om zijn gebogen amoledschermen aan te slijten. Concreet zou het gaan om Vivo, Xiaomi en Huawei.

De lancering van de Vivo Xplay 5 lijkt dat bericht te bevestigen. Het gebogen 5,43 inch amoledscherm heeft een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. Verder draait de smartphone op de nieuwe Snapdragon 820 en komt hij in een versie met 6 GB of 4 GB RAM. Het intern geheugen bedraagt voor beide varianten 128 GB. De batterij heeft een capaciteit van 3.600 mAh en het toestel wordt opgeladen via een USB C-aansluiting, in tegenstelling tot de Galaxy S7.

Achteraan zit een 16 megapixelcamera en vooraan vinden we een exemplaar met 8 megapixels terug. Op de achterkant zit centraal ook nog een vingerafdruksensor. De duurdere versie met 6 GB RAM onderscheidt zich verder van de goedkopere versie door een betere geluidskwaliteit.

De dure versie van de Xplay 5 krijgt een prijskaartje van 4.288 Chinese yuan, omgerekend zo’n 600 euro. De goedkopere versie kost 3.698 yuan, ofwel zo’n 519 euro. De smartphone is bedoeld voor de Chinese markt, maar wie er niet van afschrikt om zich van de reguliere weg te begeven, moet het toestel in principe ook van hieruit op de kop kunnen tikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business