Nieuws

Google Foto’s laat je voortaan beter foto’s bewerken

De fotodienst van zoekgigant Google had alles wat je maar wilde, uitgezonderd krachtige bewerkingstools. Met het stopzetten van Picasa binnenkort maakt het daar nu werk van.

Toen Google Foto’s vorig jaar op ons werd losgelaten, zat het vol functies die we nog nooit eerder hadden gezien. Een daarvan is ongelimiteerde opslag van gecomprimeerde foto’s kleiner dan 16 megapixel. Het slimme zoekalgoritme dat automatisch foto’s kon analyseren verbaast ons vandaag nog steeds. Het enige wat we nog missen, zijn degelijke bewerkingstools. Daar komt nu (een beetje) verandering in.

In de nieuwste update van Google Foto’s kan je voortaan naast foto’s bewerken, tussendoor ook andere foto’s kiezen en aanpassen. De dienst slaat automatisch alle bewerkingen tijdelijk op, tot je definitief op ‘Klaar’ klikt. Heb je fouten gemaakt? Dan kan je gewoon op de knop ‘Terug naar origineel’ om al je aanpassingen te annuleren.

[related_article id=”167566″]

Samen met deze nieuwe functie kan je voortaan je foto’s ook handig in een bepaald formaat kroppen: origineel, vierkant, 16:9 of 4:3. Het complete pakket van bewerkingstools is nog steeds niet zo uitgebreid als de Snapseed-gebaseerde tool in Google+, maar het gaat de goede richting uit. We verwachten alvast met het einde van Picasa in mei dat Google nog meer nieuwe functies gaat uitrollen voor Google Foto’s om deze zet te compenseren.

Tot nu toe hebben we de nieuwe functies nog niet kunnen vinden in de mobiele versie van Google Foto’s op iOS of Android. Verwacht alvast elk moment een update op je mobiele toestel.

google foto'spicasasnapseed

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN