Nieuws

Samsung debuteert waanzinnige SSD voor bedrijven

Bedrijven die een SSD met een ongezien aantal terabytes in hun computerservers willen steken, kunnen terecht bij Samsung.

 
Tot voor kort was een SSD met enkele TB’s al van een buitenmatige grootte, maar Samsung doet daar een schepje bovenop: een drive met 15,36 TB aan capaciteit. De PM1633a SSD is ontworpen voor gebruik in bedrijfsservers.

Laagjes

De SSD voorziet een buitengewone snelheid dankzij de 12 Gb/s Serial Attached SCSI interface, en heeft een compacte vormfactor van 2,5 inch. Dat betekent dater twee keer zo veel van de drives in een standaard 19 inch rack kunnen geplaatst worden in tegenstelling tot een doorsnee 3,5 inch harde schijf.
 
Samsung realiseerde zijn ongeziene SSD van 15 TB door de combinatie van 512 van de 256 Gb V-NAND geheugenchips van het bedrijf. Die zijn gestapeld in 16 lagen tot een enkel pakket van 512 GB, voor een totaal van 32 NAND flash bundels op de Solid State Drive.

Supersnel

Het Zuid-Koreaanse bedrijf belooft ook een betere betrouwbaarheid dan de PM1633, de voorganger van de drive. Volgens Samsung kan de PM1633a “willekeurige lees- en schrijfsnelheden produceren van respectievelijk 200.000 en 32.000 IOPS, en levert het sequentiële lees- en schrijfsnelheden van 1.200 MB per seconde.” De SSD ondersteunt 1 DWPD (Drive Writes Per Day), wat betekent dat bedrijven gegarandeerd een keer per dag 15,36 TB kunnen overschrijven naar de drive zonder dat deze faalt.
[related_article id=”164543″] Samsung zal ook kleinere SSD’s voorzien in de PM1633a-lijn, voor zij die 15 TB toch wat overdreven vinden. Het prijskaartje van de drive is nog niet bekend.
 
Op donderdag 17 maart organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over datacenteroptimalisatie. Voor meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business