Nieuws

Google wil mobiel betalen echt handiger maken

In de toekomst zal het voldoende zijn om ‘Ik betaal met Google’ te zeggen tegen een kassierster om je inkopen te doen. Google Hands Free wordt momenteel al in een beperkte regio getest.

Zelfs met een bankkaart of een mobiele betaalmethode is het niet altijd eenvoudig om je inkopen te betalen. De kans dat de verkoper sneller klaar is met het inscannen van je goederen dan dat je deze in een winkelkar hebt kunnen laden, is immers reëel.

Op zo’n momenten kan je met een zak aardappels in je hand en een pak melk onder je oksel geklemd, proberen om naar je portefeuille te reiken en zo snel mogelijk te betalen. De ene dag zal je handig genoeg zijn om dergelijke jongleertrucs succesvol te volbrengen, maar er zullen eveneens momenten zijn dat je jezelf en de winkelvloer van een laagje verse melk voorziet.

[related_article id=”177741″]

Google Hands Free

Om dergelijke problemen een halt toe te roepen, is Google volop bezig met het uittesten van een nieuwe functie, waarbij je zonder je handen te gebruiken kan betalen. Google Hands Free maakt gebruik van bluetooth, wifi en andere lokaliseringsservices op je smartphone om te achterhalen wanneer je in de buurt bent van een winkel die de dienst ondersteunt.

Wanneer je klaar bent om te betalen, dien je simpelweg ‘Ik betaal met Google’ te zeggen tegen de kassierster. De verkoopster zal hierna naar je initialen vragen en je gezicht vergelijken met een foto die jij aan de dienst hebt toegevoegd. Indien je correct bent geïdentificeerd, zullen je inkopen worden betaald en kan je probleemloos van de rest van je dag genieten.

Automatische identificatie

Om het betaalproces nog eenvoudiger te maken, is Google eveneens bezig met het uittesten van visuele identificatiemethodes. Hiervoor heeft het softwarebedrijf een aantal winkels van een camera voorzien, welke automatisch je identiteit kan bevestigen. Om je privacy te garanderen, zullen alle beelden genomen door de camera onmiddellijk worden verwijderd.

Google test Hands Free momenteel uit in het zuidelijke deel van San Francisco. De app is beschikbaar voor Android en iOS en onder andere de McDonalds-restaurants in de regio nemen deel aan het project. Om mensen aan te moedigen Hands Free uit te testen, betaalt Google bovendien de eerste vijf dollar die je met de dienst uitgeeft zelf.

https://youtu.be/Qxet1VdpOQ4

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business