Nieuws

Oprichter 4Chan gaat werken voor Google

Opmerkelijk transfernieuws: de oprichter van de beruchte website 4Chan gaat werken voor Google+.

4Chan staat van oudsher bekend als de plek waar morele waarden sterven. Het forum is het populairste ter wereld en werd in 2003 opgericht door de 15-jarige Chris Poole. De website werd voornamelijk berucht door het subforum ‘Random board’, beter bekend als /b/. Poole, nu 28, laat het grofgebekte publiek nu achter voor een opmerkelijke transfer naar Google.

Poole zelf haalt als reden aan dat hij onder de indruk is van de intelligentie, passie en enthousiasme van de medewerkers van de zoekreus. Aangezien hij in zijn mededeling aanhaalt dat hij zijn ervaring met ‘het bouwen van gemeenschappen’ zal aanwenden bij zijn nieuwe werkgever, wordt algemeen aangenomen dat Poole zal worden ingezet om het zieltogende Google+ nieuw leven in te blazen.

Daarnaast werd het nieuws bekend gemaakt op Twitter door Bradley Horowitz, de oprichter van het platform en momenteel verantwoordelijk voor foto’s en delen. Het is vooralsnog onduidelijk wat de taken van Poole zullen inhouden, en of Google+ nu meer op 4Chan zal gaan lijken. Misschien brengt Poole wel een deel van zijn aanhang mee?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business