Nieuws

Google brengt Bruegel-schilderijen tot leven

Wat gebeurt er wanneer je technologie en kunst combineert? Het resultaat is te bewonderen in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Onder de noemer Cultural Institute werkt Google al meerdere jaren aan het digitaliseren en virtualiseren van kunstwerken. Hierdoor kan je duizenden schilderijen en beeldhouwwerken bewonderen vanuit je luie zetel. De meeste van de schilderijen worden getoond zoals deze in werkelijkheid zijn, maar recent werkt Google eveneens aan 360-gradenvideo’s van kunstwerken.

Virtuele reis

Tezamen met de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België heeft Google één van Bruegels grootste meesterwerken tot leven gewekt. Een video neemt je mee op reis doorheen het schilderij ‘De val der opstandige engelen’. De vele wezens in het kunstwerk komen tot leven, terwijl een vertelster je op verscheidene details wijst en de achtergrondverhalen van enkele engelen en monsters uit de doeken doet.

De virtuele reis doorheen ‘De val der opstandige engelen’ kan je bekijken op interactieve schermen in het museum te Brussel, via de mobiele app van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en via het Google Cultural Institute-platform. Om de ervaring zo echt mogelijk te maken, kan je gebruik maken van een VR-bril. De beelden zijn echter evengoed te bewonderen via een klassiek computerscherm.

Bruegel Box

Behalve de virtuele beelden van ‘De val der opstandige engelen’ bewonderen, kan je in het museum eveneens een kijkje nemen in de ‘Bruegel Box’. In de kleine ruimte worden gigapixelprojecties getoond van drie verschillende schilderijen. “Toeschouwers wandelen in de ruimte, waarna ze zich letterlijk in het schilderij bevinden. Bezoekers wandelen schouder aan schouder met dorpsbewoners, predikers en mystieke wezens,” legt het Cultural Institute uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business