Nieuws

De Paus gaat Instagrammen

Wordt de kerk hipper, of Instagram oubolliger? De vraag stelt zich nadat Paus Franciscus bekent maakt dat hij binnenkort foto’s op het sociale netwerk zal delen.

Paus Franciscus omarmt nieuwe media en technologie. De baas van de Katholieke kerk zit al op twitter maar dat medium lijkt ongeschikt voor heilige selfies. Op 19 maart zal de paus daarom zijn instagram-debuut maken. Dat weet het Italiaanse nieuwebureau ANSA. Wie hoopte op een gebruikersnaam zoals Pauske69 of UltraPope komt bedrogen uit: de man houdt het braaf en kiest voor ‘Franciscus’.

Het lijkt er op dat Instagram-stichter Kevin Systrom de paus persoonlijk bekeerd heeft. De CEO van het sociale netwerk was eind vorige maand op audiëntie bij de koning van Vaticaanstad waar de twee het naar eigen zeggen hadden over de kracht die afbeeldingen hebben om mensen over taal- en cultuurgrenzen heen te verenigen. Systrom kwam gewapend met een boekje vol sprekende Instagram-prenten waaraan zijne pauselijkheid klaarblijkelijk niet kon weerstaan.

Het Vaticaan zelf heeft al een instagram-account met 78.900 volgers waarin ook vooral de paus centraal staat. Kim Kardashian heeft ter vergelijking 63,8 miljoen volgers. We vermoeden dat daar ergens één of andere conclusie uit te trekken valt maar wagen ons er niet aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business