Nieuws

LastPass maakt tweefactorauthenticatie eenvoudig

Tweefactorauthenticatie is behalve veilig nogal omslachtig. LastPass voorziet daarom een app die je het leven een pak eenvoudiger maakt.

Door tweefactorauthenticatie te gebruiken, maak je het een pak moeilijker voor cybercriminelen om je account te kraken. Je gebruikt namelijk niet alleen een standaard login, maar eveneens een vingerafdruk of code die naar je smartphone wordt verstuurd. Jammer genoeg maak je het eveneens moeilijker voor jezelf om in te loggen op je favoriete diensten. Je smartphone ligt namelijk niet altijd bij de hand en het ingeven van een willekeurig gegenereerde code verloopt ook niet altijd even vlot.

[related_article id=”178327″]

LastPass heeft daarom een app ontwikkeld die het mogelijk maakt om tweefactorauthenticatie op een eenvoudige manier te gebruiken. Eenmaal je de gratis app voor Android, iOS, of Windows Phone hebt gedownload, kan je namelijk een verificatieknop naar je smartphone laten versturen. In plaats van een ellenlange code ingeven, dien je simpelweg binnen een bepaalde tijd op de knop te tikken.

Aangezien LastPass Google Authenticator ondersteunt, kan je de app eveneens voor diensten zoals Dropbox en Facebook gebruiken. In deze gevallen zal je echter wel moeten terugvallen op de klassieke methode met een code of vingerafdruk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business