Nieuws

Google wil af van robotmaker Boston Dynamics

Boston Dynamics, gekend van de futuristische Atlasrobot en de horror-abdominalis die de mechanische ezel is, staat de koop. Google wil het bedrijf, waarvan het nog maar drie jaar eigenaar is, niet meer.

Boston Dynamics, bouwer van onder andere de Atlasrobot en Big Dog, staat de koop. Google kocht het Amerikaanse robotbedrijf in 2013 voor een half miljard dollar maar lijkt intussen beu gespeeld. Boston Dynamics is nochtans een grote naam in de wereld van de robotica. Zeker wat wandelende robots betreft is het bedrijf een Pionier. De Atlas is één van ’s werelds meest geavanceerde humanoïde robots terwijl Big Dog, oorspronkelijk ontwikkeld als muilezel voor militairen, Rudolf het rendier en zijn vriendjes kan vervangen.

[related_article id=”177430″]

Boston Dynamics werd na de overname een onderdeel van Google X en is dus geen afzonderlijk bedrijf onder het Alphabet-dak. Dat zorgde voor spanningen bij de bovenste echelons van Boston Dynamics zelf. Bloomberg weet dat het bedrijf zich nooit echt heeft thuisgevoeld in de Google-familie. Hoge pieten bij Google zien dan weer geen financiële toekomst voor het bedrijf. De robots die het ontwikkeld zijn technologische hoogstandjes, maar in de komende jaren zullen ze nog geen geld opbrengen. Google schuwt de langetermijnprojecten in de regel niet maar lijkt in dit geval toch eieren voor z’n geld te kiezen.

Het is niet duidelijk hoeveel Alphabet wil voor Boston Dynamics. Toyota en Amazon zouden alvast klaar staan om een bod te doen op het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business