Nieuws

Airbnb opent deuren naar Cuba voor de hele wereld

Door het herstellen van de diplomatische relaties tussen Cuba en de Verenigde Staten, zal je voortaan Cubaanse kamers kunnen huren via de dienst Airbnb.

De band tussen de Verenigde Staten en Cuba was de voorbije 50 jaar op zijn zachts gezegd stroef te noemen. Eind 2014 liet president Obama echter weten dat de volledige diplomatische relaties met Cuba hersteld gingen worden. Hiermee wilde de Amerikaanse president de laatste overblijfselen van de Koude Oorlog wegwerken.

[related_article id=”178463″]

In april 2015, nog geen vier maanden na de aankondiging van Obama, werd Airbnb gelanceerd in Cuba. Vooralsnog konden echter slechts Amerikanen met een licentie de Cubaanse kamers huren, maar hier komt binnenkort verandering in. Airbnb zal zijn Cubaanse kamers namelijk op 2 april internationaal openstellen. Met prijzen van rond de tien euro per nacht zal niets je meer tegenhouden om het zonnige eiland met een bezoekje te vereren.

Het gladstrijken van de relaties tussen Cuba en de Verenigde Staten zorgt er niet alleen voor dat Airbnb zijn werkzaamheden kan uitbreiden, ook Sprint en Verizon gaan hun diensten voor toeristen in Cuba lanceren. De twee Amerikaanse bedrijven zullen de eerste zijn die directe roamingservices zullen aanbieden, nadat ze contracten hebben ondertekend met de telecom van Cuba.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business