Nieuws

Google gaat Cuba van internet voorzien

Na AirBnB wil ook Google de vruchten plukken van het einde van Amerika’s Cuba-embargo. De zoekgigant wil de Cubanen van wifi- en breedband voorzien.

Amerikaans president Obama is in Cuba vandaag. Voor het eerst in negentig jaar vertoont een Amerikaanse president zich in het communistisch bastion. Obama wil de relaties tussen de VS en Cuba normaliseren zodat iedereen daarvan kan profiteren. Amerikaanse bedrijven laten er alvast geen gras over groeien. Voortaan kan je overnachtingen boeken via AirBnB wat een hele vooruitgang is. Voor het einde van het embargo was het vrijwel onmogelijk om op eigen houtje vanop afstand slaapplekken te reserveren.

Dat komt mede omdat het internet in Cuba de naam nauwelijks waardig is. Cubaanse internetverbindingen, zeker buiten de grote hotels in Havanna of het toeristische schiereiland Varadero, kijken jaloers naar de staat van ons internet in de vroege jaren 2000. Google kan dus wel wat nuttig werk verzetten.

Wat de zoekgigant precies van plan is op het Caraïbische eiland is niet helemaal duidelijk. President Obama vertelde aan ABC News dat Google een deal de lokale provider heeft om meer draadloos internet net als breedband naar Cuba te brengen. Meer internettoegang betekent meer en betere toegang tot informatie voor alle bewoners van Cuba. In een land dat al bij al nog erg gesloten is, kan dat voor snelle veranderingen zorgen. Wie degelijk internet heeft kan immers deelnemen aan wereldwijde discussies.

Google ziet het dezer dagen als een missie om internettoegang te brengen naar plaatsen die nog niet ontsloten zijn. Kijk maar naar Project Loon, waarmee luchtballonnen internet vanuit de stratosfeer naar landelijke gebieden moeten stralen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business