Nieuws

Telenet stelt hotspots open na aanslagen

Naar aanleiding van de aanslagen in en rond Brussel stelt Telenet zijn netwerk aan hotspots open voor iedereen. Communicatie verloopt erg moeilijk en er wordt gevraagd om zo weinig mogelijk te bellen naar Brussel.

Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel, onder meer op Zaventem en in minstens één metrostation, tracht Telenet te helpen om mensen te verbinden. Zoals iedereen kan merken, zijn de mobiele netwerken in en rond Brussel erg verzadigd, met een moeizame communicatie tot gevolg. Ook digitale radioverbindingen via diensten als TuneIn Radio vallen geregeld weg.

Om mensen toch met elkaar in contact te kunnen brengen, bijvoorbeeld om aan de buitenwereld te laten weten dat je veilig bent, stelt telecomoperator Telenet 24 uur lang zijn hotspotnetwerk open voor iedereen. Aanmelden kan door simpelweg verbinding te maken met een hotspot.

Ook het Rode Kruis heeft een speciaal portaal opengesteld om mensen in contact te brengen met familie of vrienden in Brussel: http://ikbenveilig.rodekruis.nl/brussel. Ondertussen geeft Proximus-woordvoerder Jan Margot het advies om te sms’en in plaats van te bellen. Er wordt gevraagd om de telefoonlijnen vrij te houden voor wie dringend hulp nodig heeft.

Update 22 maart 14:22: Ook Proximus en partner FON stellen meer dan een miljoen wifi-hotspots beschikbaar in België. Dat maakte Martin Varsavsky, de oprichter van FON, daarnet bekend via zijn Facebookpagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business