Nieuws

Gekraakte iMessage-versleuteling kan je foto’s prijsgeven

Niet de FBI, maar een groep onderzoekers aan een Amerikaanse universiteit zijn erin geslaagd een iPhone te kraken. Via een lek in iMessage kunnen foto’s en video’s worden ontvreemd.

Apple staat bekend om de sterke beveiliging van zijn toestellen. Toch zijn onderzoekers van de John Hopkins University erin geslaagd de beveiliging van iMessage te omzeilen, zo weet The Washington Post.

De groep wetenschappers slaagde erin een lek in iMessage te misbruiken met behulp van software die zich gedroeg als een Apple-server. Met de software konden ze een bericht met een link naar een foto in de iCloud onderscheppen. De foto zelf was geëncrypteerd met een sleutel van 64 karakters lang, waarvan het team de combinatie niet kende. Niets hield de onderzoekers echter tegen om de combinatie te blijven raden, tot ze uiteindelijk de sleutel konden kraken.

[related_article id=”178465″]

Apple beweert dat het probleem al gedeeltelijk werd opgelost met de uitrol van iOS 9. In iOS 9.3 zal het lek echter pas volledig gedicht zijn. Deze versie van het OS werd maandag gelanceerd op het event van Apple.

Volgens één van de wetenschappers is het echter mogelijk om de cyberaanval aan te passen, zodat deze ook bij latere versies van het besturingssysteem blijft werken. Wel zal dit proces voor de gemiddelde cybercrimineel te moeilijk zijn om toe te passen. Overheidsinstanties, zoals de FBI, zouden er echter wel eens in kunnen slagen foto’s en video’s via iMessage te ontvreemden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business