Nieuws

Google wil concurreren met Amazon Echo

Google wil steeds meer zelf producten verkopen. Het heeft nu Amazons slimme luidspreker-met-spraakassistent in het vizier, tot grote frustratie van zijn eigen Nest.

Amazon lanceerde zijn Echo in 2014 voor zijn Prime-leden. Een wereldwijde release volgde een jaar later, met een groot aantal positieve reviews in zijn kielzog. De slimme luidspreker wordt geroemd om zijn spraakassistent en de vele mogelijkheden die hij met zich meebrengt. Een doorn in het oog van Google, de zoekgigant die zich steeds vaker richt op het ontwikkelen en produceren van eigen hardware; denk bijvoorbeeld aan de Pixel C of de Nexus-toestellen (die, toegegeven, nog niet door Google zelf worden geproduceerd).

Om de concurrentie aan te gaan met Amazon, werkt Google nu aan een eigen slimme luidspreker, vermoedelijk met Google Now-integratie. Deze informatie werd bekend gemaakt in een rapport van en over Nest, een van de dochterbedrijven van Alphabet, en zodus een zusterbedrijf van Google. In dat rapport wordt echter nog niets gezegd over mogelijke functies, prijspunt of releasedatum.

Afgewezen

Wel spreekt het rapport over de vele vertraagde projecten van Nest en doet het uitschijnen dat het bedrijf er niet zo goed voor staat. Hoewel Nest niet actief deelneemt aan het nieuwe project, wordt het toch vermeld in het rapport omdat Nest blijkbaar vroeg om te mogen meewerken aan het project, maar vervolgens wandelen werd gestuurd door het team dat eraan bezig was.

De problemen van Nest komen voort uit het beleid van Tony Fadell die het bedrijf onder zijn hoede heeft. Het portfolio van zijn bedrijf heeft moeite met uitbreiden omdat zijn CEO constant herwerkingen eist van de producten, waardoor deze steeds opnieuw worden uitgesteld. Met een deelname aan het nieuwe Echo-project hoopte het bedrijf zijn blazoen op te poetsen, maar kreeg het finaal nul op het rekest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business