Nieuws

Google maakt populaire Nik-fotosoftware volledig gratis

Google schrapt het prijskaartje van 149 dollar en biedt de populaire fotobewerkingplug-ins van de Nik Collection voortaan gratis aan.

Google heeft het prijskaartje van 149 dollar voor de Nik Collection volledig geschrapt. De fotosoftware is een verzameling van zeven plug-ins voor Photoshop, Lightroom en Aperture, en erg populair bij fotografen.

De software kwam in 2012 onder de vleugels van Google toen het de Duitse ontwikkelaar Nik Software overnam. Google kocht de ontwikkelaar in de eerste plaats voor de mobiele fotobewerkapp Snapseed, maar kreeg ook de Nik Collection in zijn beheer. Enkele maanden later verlaagde het de prijs van het pakket van 499 ,95 dollar naar 149 dollar.

De Nik Collection bestaat uit een totaal van zeven plug-ins: Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, HDR Efex Pro, Sharpener Pro en Dfine. Die zijn allemaal compatibel met de populaire fotobewerkingspakketten Photoshop, Lightroom en Aperture.

Je kan de collectie gratis downloaden via deze link. Wie de software dit jaar nog had aangekocht, krijgt zijn geld terugbetaald. De keuze van Google om de software voortaan gratis aan te bieden, lijkt te suggereren dat de internetreus niet veel interesse heeft om de plug-ins verder te ontwikkelen, maar dat is nog niet bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business