Nieuws

Apple rolt preview Safari uit

Momenteel werkt Apple aan een vernieuwde versie van Safari. Nieuwsgierige aagjes kunnen de preview van de browser al downloaden.

Apple heeft een technologiepreview van de nieuwste versie van Safari uitgerold. De preview bevat alle recentste verbeteringen en features van zowel WebKit als Safari en is voornamelijk voor webontwikkelaars bedoeld. Hierdoor kunnen zij hun websites uittesten in de nieuwste versie van de browser, alvorens die daadwerkelijk wordt gelanceerd.

De preview van Safari kan naast een andere versie van de browser draaien. De browser zal al zijn data, zoals cookies, apart opslaan. Wel zullen de browsergeschiedenis en bookmarks gesynchroniseerd worden met de iCloud, indien deze functie is ingeschakeld.

Verder bevat de versie van Safari enkele verbeteringen op het vlak van JavaScript. Zo wordt ECMAScript 6 ondersteund, heeft het een verbeterde IndexDB-ondersteuning en bevat de browser de B3 JavaScript JIT-compiler. Ook zijn er enkele nieuwe HTML-functies, zoals de recentste versie van Shadow DOM en ondersteuning voor Content Security Policy Level 2, toegevoegd.

Je kan de preview van Safari downloaden via de ontwikkelaarssite van Apple. De browser is compatibel met OS X 10.11.4 en later.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business