Nieuws

Samsung kan je Galaxy S7 overnemen op afstand

Wie een probleem heeft met zijn Samsung smartphone kan dat voortaan vanop afstand laten oplossen door medewerkers van de fabrikant.

Je hebt techneuten en je hebt de familie van techneuten. Die eerste categorie lost elk probleem met smartphone, computer of tablet zelf op, vaak in sneltempo. De tweede categorie krijgt zijn problemen ook wel opgelost, maar vaak enkel dankzij de eerste categorie. Samsung gaat de techneuten nu wat ontlasten door hulp op afstand beschikbaar te stellen.

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge hebben namelijk een uitbreiding gekregen van de Assist-app. Die bedroeg al vele FAQ-topics om gebruikers te helpen problemen op te lossen, maar nu bevat die ook een videochat. Gebruikers kunnen zo contact opnemen met een Samsung-medewerker, die vervolgens het toestel kan overnemen. Denk hierbij aan een soort Teamviewer of Apple Assist voor je smartphone.

Voorlopig is de functie enkel voor de nieuwste generatie Galaxy’s, maar ook oudere modellen zullen binnen afzienbare tijd de update krijgen. Het is natuurlijk afwachten of technologische analfabeten in staat zullen zijn om de functie te lokaliseren en in te schakelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business