Nieuws

Tesla Model S krijgt zwaardere batterij en biologische oorlogsverdediging

De volgende generatie Model S van Tesla krijgt enkele kenmerken die eerder al in de Model X hun opwachting maakten. Ook een zwaardere batterij wordt een optie.

 

Zoals luxeauto’s geregeld een nieuwe versie krijgen, zo updatet ook Tesla zijn topmodel. Het gaat dan specifiek om enkele functies en opties die eerder reeds beschikbaar waren voor de Model X, de SUV van Tesla. Bij de nieuwe toevoegingen horen, naast nieuwe led-koplampen, verluchte zetels en een nieuwe snuit, een batterij met een capaciteit van 100 kWh en een ‘biologische oorlogsverdedigingsmodus’.

De grootste batterijcapaciteit waar een klant momenteel voor kan kiezen, bedraagt 90 kWh. De nieuwe batterij zal het bereik dan ook gevoelig verbeteren. De knop die je auto wapent tegen een biologische oorlogvoering, komt dan weer overgewaaid uit ‘kleine’ broertje Model X.

Ziekenhuislucht

Elon Musk verklaarde bij de voorstelling van die knop in de Model X dat de luchtfilters van zijn auto’s ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit steeds op het niveau van een ziekenhuis is. De filter is dan ook tien keer groter dan die van een andere wagen, en filtert naar verluidt 300 keer meer bacteriën uit, 500 keer meer allergenen, 700 keer meer smog en 800 keer meer virussen.

Ten slotte komt er op de website van Tesla nog een nieuwe custom order configurator voor de SUV, waarbij het makkelijker wordt om een Model X te bestellen, volledig op maat uitgerust. Al zouden enkele of zelfs alle van de verwachtte nieuwigheden evengoed nog kunnen afgeblazen worden, aangezien Tesla in het verleden al bewees niet bang te zijn op het laatste nippertje de plannen nog volledig om te gooien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business