Nieuws

Tesla roept Model X terug na gefaalde Europese test

Een zwakke vergrendeling in de Tesla Model X kan ervoor zorgen dat de rugleuning van de achterste zitjes naar voren vliegt. Tesla roept daarom zo’n 2.700 wagens terug.

Nog niet zo lang geleden begon Tesla met het leveren van zijn Model X in de Verenigde Staten. Alvorens de wagen op de Amerikaanse markt werd gebracht, werden de zitjes van het voertuig aan 15 verschillende tests onderworpen. De Model X slaagde hiervoor met glans. Om het voertuig eveneens naar het Europese continent te kunnen verschepen, diende echter nog een zestiende test uitgevoerd te worden en hier vertoonde de wagen voor het eerst een zwakte.

[related_article id=”172380″]

Het probleem situeert zich bij het vergrendelingssysteem van de derde rij zitjes. Deze kunnen naar voren geklapt worden om extra ruimte te creëren en worden met een vergrendeling op hun plaats gehouden. Tijdens een test werkte het vergrendelingssysteem niet naar behoren, waardoor de rug van de zetels naar voren vloog.

Omwille van dit probleem roept Tesla alle Model X’en die voor 26 maart 2016 zijn geproduceerd terug. Het gaat om ongeveer 2.700 wagens, waarvan de meeste in de Verenigde Staten zijn geleverd. Tesla zal de achterste zetels, welke door een externe firma werden ontwikkeld, vervangen.

Het bedrijf schat dat het vijf weken zal duren alvorens ieder slecht zitje is vervangen. In de tussentijd raadt Tesla eenieder met een Model X aan om geen passagiers te vervoeren op de achterste zetels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business