Nieuws

Android N krijgt sneltoetsen binnen apps

Google heeft een eerste update uitgebracht voor de Android N preview die verschillende nieuwe functies toevoegt.

 

De eerste update voor de testversie van Android N brengt onder andere sneltoesten binnen apps naar het mobiele platform. Verdere toevoegingen versterken het grafische vermogen en de emotionele reikwijdte van de developer preview voor Android 7.0, die verrassend vroeg begin maart werd vrijgegeven.

Dankzij de sneltoetsen zal je vertrouwde acties, zoals een route berekenen naar je thuis in Google Maps of een bericht sturen naar je vrienden, met minder vingerwerk kunnen uitvoeren. Een andere belangrijke toevoeging aan Android N is Vulkan, een API die te vergelijken valt met DirectX op Windows. De integratie van de interface laat krachtigere grafische toepassingen toe.

De testversie ondersteunt tevens verniewde emoji’s die “een realistischer design favoriseren,” aldus Google. Het bedrijf blijft verder de multitasking modus van het mobiele besturingssysteem bijschaven en heeft diverse bugs opgeruimd. Vooraleer Google de officiële developerversie van Android N lanceert in de zomer, wil het in de komende maanden nog drie updates uitrollen voor de preview.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business