Nieuws

Smartphone in robotpakje smelt je hart en portefeuille

De RoboHon van fabrikant Sharp is een smartphone vermomd als een schattige robot. Het toestel komt volgende maand uit in Japan en kost je een flinke duit.

De RoboHon mag de titel van schattigste smartphone op zijn conto schrijven. De mobiele telefoon in een robotpakje is een idee uit de koker van de Japanse producent Sharp, dat het toestel op 26 mei in de thuismarkt lanceert. Minder aandoenlijk is het prijskaartje van de robot, dat 198.000 yen bedraagt: omgerekend zo’n 1600 euro.

RoboHon heeft op de rug een 2-inch scherm met een resolutie van 320 x 240 pixels om berichten te tonen. Een projector, camera en speaker zijn aangebracht op het hoofd van de smartphone en de ogen lichten op als je notificaties aankrijgt. Een Qualcomm Snapdragon 400 vormt het hart van de robot en Android 5.0 de intelligentie. Het robotje kan bewegen en je kan er tegen praten. Volgens website Tweakers is Sharp van plan om vijfduizend smartphonerobots per maand te produceren.

Je vraagt je misschien af hoe je RoboHon nu precies als smartphone kan gebruiken. Sharp helpt je op weg met een advertentieclip waarin de verschillende functies van de robotsmartphone ten toon worden gespreidt.  De mening van ondergetekende is dat vooral de serieuze gezichten van de Japanners in de video een bewonderenswaardige prestatie zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=HQtIlxe_ZkY

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business