Nieuws

Google troeft Facebook af met lancering 360° live video op Youtube

Google licht het doek van een nieuwe Youtube-feature: live video in 360°. Het bedrijf klopt zo concurrent Facebook, dat een gelijkaardige functie voorbereidt op zijn sociaal netwerk, in snelheid.
bron: iJeab / Shutterstock.com

Videowebsite Youtube lanceert vanaf morgen de mogelijkheid om videobeelden live te volgen in 360 graden. Google snelt daarmee Facebook voorbij, dat een week geleden eenzelfde feature aankondigde voor het sociale netwerk maar daar momenteel nog aan werkt. Beide bedrijven timmeren gestaag aan de VR-videocapaciteiten van hun platforms.

Google manager Neal Mohan mocht het nieuws onthullen tijdens een persconferentie. “Nu kan iedereen met enkel een smartphone ervaringen vanop de eerste rij beleven,” stelde hij over de toevoeging van live video in 360°. Gebruikers hoeven enkel de Youtube app of website te openen om van start te gaan. “Je hoeft geen dure technologie te kopen of te integreren,” aldus Mohan, met een subtiele schimpscheut naar concurrent Facebook en de Oculus Rift.

Aan de filmers belooft Google dat de Youtube Live 360°-feature met relatief goedkope camera’s vanaf een prijsklasse van 350 dollar zal werken. Het bedrijf heeft ook een API klaar die ontwikkelaars toelaat om live 360°-beelden in hun app te verwerken. Nieuwssite The Verge kan met een primeur weglopen: het mag de nieuwe Youtube-feature inwijden met de allereerste live 360° video, die morgen uitgezonden wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business