Nieuws

LaCie kondigt belachelijk snelle RAID aan

Ben je op zoek naar een RAID met een opslagcapaciteit van bijna 100 TB en een transfersnelheid van duizenden MB/s, dan heeft LaCie net wat je zoekt.

Tijdens de National Association of Broadcasters Convention stal LaCie de show met zijn nieuwe 12big Thunderbolt 3 RAID. Dit toestel heeft 12 drive bays, waarin 7200RPM Seagate-drives zijn geplaatst. Deze drives in combinatie met een hardware RAID controller zorgen ervoor dat het toestel maar liefst 96 TB aan data kan stockeren en transfersnelheden haalt van 2600 MB/s.

[related_article id=”173608″]

Om ook de veiligheid van je data te garanderen, kan je 12big als een RAID 5 configureren. Dit is de meest voorkomende RAID-configuratie voor bedrijfsservers en enterprise NAS-toestellen. Bij deze configuratie wordt data over drie of meer drives verdeeld. Wanneer één van de drives faalt, zal de data automatisch op een andere drive worden gerecreëerd. Dit zorgt er niet alleen voor dat je data veilig bewaard wordt, maar dat je eveneens een drive kan verwisselen zonder dat hier downtime voor nodig is.

Verder bevat 12big een Thunderbolt 3-poort, die compatibel is met een waaier aan type-C USB 3.1-toestellen. Het toestel ondersteunt eveneens USB 3.0, maar gezien de hogere snelheden van Thunderbolt 3 zal je hier zo weinig mogelijk gebruik van willen maken.

12big van LaCie zal deze zomer worden gelanceerd voor een nog niet gekende prijs. Gezien de indrukwekkende specificaties van het toestel zal niet iedereen zich de RAID kunnen veroorloven. Aangezien enkel videoprofessionals nood hebben aan dergelijke snelheden en opslagruimte is 12big sowieso niet voor iedereen weggelegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business