Nieuws

Honor V8 met dubbele camera lanceert op 10 mei

Honor lanceert op 10 mei zijn high-end Honor V8-smartphone. Een teaser onthult alvast een mysterieuze set-up van twee camera’s aan de achterkant.

Honor, het veel-waar-voor-je-geld-dochtermerk van Huawei, komt op 10 mei met een opvolger van de high-end Honor 7. Die verkocht heel goed in Azië en delen van Europa. Onderstaande teaser verklapt alvast dat de Honor V8 twee camera’s aan de achterkant zal hebben.

Het is nog niet duidelijk hoe die dual camera set-up precies zal werken. Mogelijk krijgen we net als bij de Huawei P9 een gewone RGB-beeldsensor gecombineerd met een monochrome sensor te zien. Anderzijds zou de V8 ook het voorbeeld van de LG G5 kunnen nemen. Die heeft zowel een normale lens als een breedhoeklens waarmee je foto’s kan nemen van brede landschappen.

Qua processorkracht zal het toestel vrijwel zeker kunnen rekenen op een chipset van Huawei-makelij. Verwacht wordt dat de V8 met de HiSilicon Kirin 950 SoC zal komen. Die vonden we eerder al terug in de Huawei Mate 8. Die chipset heeft niet helemaal dezelfde paardenkracht als de Kirin 955 SoC uit de Huawei P9, maar het blijft een heel krachtige SoC.

Hoogstwaarschijnlijk zal het toestel zijn weg naar de Benelux vinden, al zal je hem niet in een fysieke winkel kunnen kopen. Honor verkoopt zijn smartphones namelijk traditioneel enkel online. Honors lanceringsevenement zal doorgaan op 10 mei. Wanneer de V8 bij ons te koop zal zijn is onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business