Nieuws

Android N Preview maakt intrede op Sony Xperia Z3

Vorige maand rolde Google een Preview van Android N uit naar zijn Nexus-toestellen. Eigenaars van een Sony Xperia Z3 kunnen voortaan ook proeven van het nieuwe besturingssysteem.

[related_article id=”178092″]

Sony staat er niet meteen om bekend om snel software-updates te verspreiden naar zijn mobiele toestellen. Toch is de Xperia Z3 van Sony het eerste toestel dat niet van Google zelf is waarop je de preview van Android N kan bewonderen. Beide bedrijven slaan namelijk de handen in elkaar om ontwikkelaars vroegtijdig de mogelijkheid te geven om de compatibiliteit van hun apps te testen en bugs uit het besturingssysteem te halen.

De preview is enkel beschikbaar voor twee van de vijf Xperia Z3-varianten, namelijk de D6603 en D6653. Dit zijn relatief oude toestellen uit 2014 die oorspronkelijk op Android 4.4 KitKat draaiden. Slechts een maand geleden rolde Sony een update naar Android Marshmallow uit.

Om van Android N te kunnen proeven, dien je de software via de site van Sony te downloaden en je toestel manueel te flashen. Hierna zal je rechtstreeks van Sony toekomstige Developer Preview-updates over-the-air ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business