Nieuws

HTC bouwt nieuwe Nexus-toestellen voor Android N

Met Android N in aantocht, werkt Google volop aan nieuwe Nexus-toestellen. Volgens bronnen is HTC dit keer de gewezen fabrikant.

HTC Nexus 9-tablet.

Volgens Evan Blass, bekend om zijn accurate lekken, werkt HTC momenteel aan twee Android N-toestellen voor Google. De twee toestellen worden intern M1 en S1 genoemd, maar het is niet duidelijk of het om smartphones of tablets gaat. Ook een lanceringsdatum is voorlopig nog niet bekend.

[related_article id=”178092″]

Google gebruikt zijn Nexus-programma om zich te verbinden met Android-fabrikanten en nieuwe ideeën uit te werken voor zijn Android-ecosysteem. Zo is het softwarebedrijf eerder al een samenwerking aangegaan met Huawei en LG voor de Nexus 6P en Nexus 5X. De Nexus-tablet van 9 inch wordt daarentegen gemaakt door HTC.

Er wordt al langer gefluisterd dat HTC nog Nexus-toestellen gaat fabriceren. De onthulling van Evan Blass ligt dan ook in lijn met eerdere geruchten. Verder wordt er verwacht dat de smartphone Force Touch-technologie zal bevatten, waardoor het toestel de hoeveelheid kracht kan detecteren waarmee je op het scherm drukt.

Tijdens Google I/O, dat volgende maand doorgaat, zal Google hoogstwaarschijnlijk meer details vrijgeven over zijn nieuwe Nexus-toestellen.

https://twitter.com/evleaks/status/725395035022319616

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business