Nieuws

Windows 10-melding gooit weerbericht overhoop

Dat Microsoft erg opdringerig kan zijn als het op Windows 10 aankomt, wisten we al. Dat weten ze nu ook bij de Amerikaanse nieuwszenders.

Microsoft kan erg opdringerig zijn als het aankomt op zijn troetelkind Windows 10. Elke gebruiker van Windows 7 en 8 die nog niet overstapte naar het nieuwste OS, kan erover meespreken. Om de haverklap dringt een melding zich op die laat weten dat je toch maar best update, want het is gratis.

[related_article id=”175305″]Dat merkten ze ook bij lokale nieuwszender KCCI in het Amerikaanse Des Moines. Terwijl de weervrouw bezig is aan haar praatje, komt Windows 10 zich moeien. De vrouw merkt het al snel op en ziet er de humor wel van in: “oh no, what should I do?” vraagt ze zich af. Op het einde van het weerbericht sluit ze af met wat vele lotgenoten van haar denken: “you shouldn’t do it.”

Sinds de lancering van het OS in juli vorig jaar lieten vele mensen al weten dat ze niet opgezet zijn met de agressieve campagne van Microsoft. Eén van de gebruikte guerillatactieken bestaat er namelijk in dat de update zonder jouw toestemming een updatebestand downloadt van 3,3 tot zelfs 6 GB, mocht je opeens willen upgraden.

Dat bestand valt gelukkig makkelijk te verwijderen. Microsoft richt zich niettemin nog steeds hardnekkig op zijn doel: 1 miljard gebruikers op Windows 10 krijgen. Misschien is het toch tijd om de strategie eens te herbekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business