Michael Dell steelt de show op EMC World

Niet de toppers van EMC zelf, maar overnemer Michael Dell was de spreker waar de 15.000 deelnemers aan EMC World naar uitkeken.

 
Hij loste de verwachtingen ruim in, door perfect uit te leggen waarom het samengaan van EMC en Dell een goede zaak is voor de klanten en hoe de strategie van beide bedrijven perfect bij elkaar aansluit. Ook een sneer naar HP mocht niet ontbreken.
 
Vorig jaar in oktober kondigden Dell en EMC aan dat EMC van de beurs gehaald zou worden en dat Dell het bedrijf zou inlijven. Tegen dit najaar moet het huwelijk voltrokken zijn, wanneer alle regelgevers hun fiat gegeven hebben en ook de aandeelhouders van EMC en Dell finaal instemmen. Tot die tijd blijven beide bedrijven afzonderlijk de markt bewerken, maar achter de schermen geeft een integratieteam al vorm aan het nieuwe bedrijf.

Naamsverandering

Michael Dell gebruikte het platform van EMC World om de nieuwe naam van het gezamenlijke bedrijf aan te kondigen: Dell Technologies. Het bedrijf zal twee merknamen gebruiken: Dell voor de client producten, Dell EMC voor de ‘enterprise’ producten. Volgens Michael Dell, die deze week ook de 32ste verjaardag viert van Dell, is het wel degelijk zinvol om zowel ‘edge’ als ‘core’ in één bedrijf te houden. “HP haalt die twee uit elkaar en denkt dat het kan groeien door te krimpen. Dat is onmogelijk.”
 
Michael Dell ziet het nieuwe bedrijf als de ideale partner om bedrijven te helpen de digitale revolutie te overleven. “Disruption is just around the corner” en bedrijven moeten hun infrastructuur moderniseren om flexibel te zijn en toepassingen te bouwen die klanten de beste dienstverlening bieden.
 
Dell legt ook de nadruk op de sterkte van het nieuwe bedrijf: in liefst 21 magische kwadranten van Gartner staat Dell Technologies in de leiderskwadrant. En nu het bedrijf niet langer door kwartaalresultaten geleefd wordt, kan nog meer in innovatie geïnvesteerd worden. Grappig trouwens hoe Michael Dell vooral de nadruk legde op de innovaties aan de kant van EMC. “Dell Technologies combineert de innovaties van EMC met de wereldwijde supply chain van Dell,” stelde hij.
 
Wat voor de CIO belangrijk is, benadrukten zowel Michael Dell als EMC CEO Joe Tucci (die een staande ovatie kreeg toen hij aankondigde voor het laatst op het podium te staan op EMC World) is dat de infrastructuur simpeler moet zijn. De meeste producten die EMC hier in Las Vegas aankondigde, zijn dan ook gericht op het automatiseren en gemakkelijk beheer van de infrastructuur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business