Nieuws

Makers van Siri onthullen indrukwekkende opvolger

Siri beantwoordt een hoop vragen met generieke zoekresultaten. Viv kan echter erg complexe opdrachten tot een goed einde brengen.

Dag Kittlaus en Adam Cheyer creëerden eerder al de artificiële intelligentie die van Siri een goede digitale assistent maakt. In het geheim werkten de twee knappe koppen de voorbije vier jaar eveneens aan Viv, een nieuwe generatie AI-assistent. Hun doel was om een betere versie van Siri te creëren, die kan verbinden met een scala aan diensten om de wensen van haar gebruikers te volbrengen.

[related_article id=”179395″]Viv bewees onlangs in New York haar intellect tijdens een demonstratie van 20 minuten. Ze slaagde erin een tiental complexe opdrachten te vervullen. Hierbij begreep ze natuurlijke taal niet alleen feilloos, maar verbond ze eveneens met third-party diensten om bijvoorbeeld een hotelkamer te boeken.

Dat Viv zonder problemen met third-party diensten kan verbinden, onderscheidt haar van Siri. De digitale assistent van Apple is immers een veel minder open platform, waardoor ze een hoop opdrachten niet kan vervullen. Viv lijkt op dit vlak erg hard op Alexa van Amazon en de Facebook Messenger-bots, welke eveneens met third-party diensten kunnen verbinden om producten te kopen en reservaties te maken.

Bovendien bevat Viv het zogenaamde ‘dynamic program generation’. Bij elke opdracht die aan de digitale assistent wordt gegeven, kan je de code over hoe ze de vraag vertaalt bekijken. Dit laat onderzoekers toe om de robot te verbeteren door eenvoudigweg een opdracht uit te spreken en hierna de code lichtjes te wijzigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business