Nieuws

Firefox Test Pilot laat je spelen met experimentele functies

Mozilla Firefox herlanceert de Test Pilot extensie die het mogelijk maakt om functies die nog in ontwikkeling zijn al uit te proberen in de officiële browser.

Heb je geen zin om met een onstabiele bètaversie van Firefox te werken, maar ben je toch nieuwsgierig naar wat Mozilla in de pijplijn heeft zitten? De organisatie geeft gehoor aan je wens: het herlanceert de Test Pilot plug-in die toelaat om met enkele experimentele features aan de slag te gaan.

Mozilla maakte Test Pilot voor het eerst beschikbaar in 2009, maar de add-on had toen een heel andere focus: het was erop gericht om te bestuderen hoe gebruikers met hun browser omgingen. De huidige versie heeft veel weg van wat Microsoft doet met Windows Insider: gebruikers de kans geven om feedback te leveren op features die in ontwikkeling zijn, maar met een mate van veiligheid. Het is iets dat je meer en meer ziet gebeuren bij ontwikkelaars; sociaal medium Tumblr kondigde bijna gelijktijdig met Firefox een dergelijke experimenteer-mogelijkheid aan met Tumblr Labs.

Fiefox Test Pilot geeft je de kans om met drie functies aan de slag te gaan: Activity Stream, Tab Center en Universal Search. Technische kennis is geen vereiste, dat benadrukt de browserontwikkelaar in de wiki gewijd aan de extensie. Activity Stream zorgt ervoor dat je bij elke tab die je aanmaakt een soort feed te zien krijgt van de nieuwste veranderingen op je meest bezochte websites. Tab Center geeft je vlug toegang tot je geopende tabs door deze aan de linkerkant van de browser te tonen, en Universal Search geeft je suggesties voor wat je aan het typen bent in de adresbalk van de browser. De Test Pilot add-on is gratis te downloaden op de Firefox-website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business