Nieuws

Lenovo stelt smartphone met 3D-zicht voor op 9 juni

Google werkte samen met Lenovo aan de eerste smartphone met Project Tango, een 3D-venster op de wereld. Op 9 juni wordt hij voorgesteld.

[related_article id=”175643″]Het is bijna tijd voor de tweede jaarlijkse Tech World-conferentie van Lenovo. De Chinese technologiefabrikant brengt daar belangrijke merken in de techwereld samen, en stelt tegelijk enkele nieuwe producten voor. We verwachten onder meer de aankondiging van nieuwe Motorola-toestellen in de X- en G-lijn. De meeste aandacht zal echter gewijd worden aan de voorstelling van de allereerste smartphone op basis van Project Tango.

Project Tango is een gezamenlijk project tussen Google en Lenovo en moet een venster bieden op de wereld. Een smartphone met deze speciale cameratechnologie kan bijvoorbeeld dienst doen als gids in een museum, of kan je helpen met het inrichten van je huis. Past die nieuwe kast wel in de voorziene ruimte? Project Tango kan je dan op weg helpen met een soort augmented reality.

Groter, grootst

[related_article id=”175536″]Google werkt ondertussen al ruim twee jaar aan het project. In januari werden de eerste ontwikkelaarsmodellen verkocht, terwijl Lenovo de komst van het toestel op MWC in februari nog eens bevestigde. De uiteindelijke versie wordt nu op 9 juni officieel voorgesteld.

Over specificaties is voorlopig nog niets geweten, buiten dat het toestel alleszins kleiner zal zijn dan 6,5 inch. Dat de cameratechnologie een grote behuizing zal vragen, mag duidelijk zijn; naar verwachting zal het toestel toch een goede 6 inch groot zijn. De prijs zou eerder meevallen: Lenovo richt op een prijs onder 500 dollar, wat zich in Europa laat vertalen naar 600 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business