Nieuws

Speel Pac-Man samen met thuisrobot Jibo

Na het succes van slimme thuisrobot Jibo op Kickstarter gaat nu ook Bandai Namco helpen om de robot gezinsvriendelijker te maken. Pac-Man bijt alvast de spits af.

Robots maken zich op om ons leven te veroveren, maar ondanks de toekomstideeën van The Jetsons staan we zover nog niet. Je kan robots het gras laten maaien, stofzuigen en zelfs dweilen, maar extra dingen in het huishouden is voorlopig uitgesloten. Dat gat wil Jibo opvullen, een gloednieuw type robot dat een aantal taken in huis wil automatiseren en tegelijk je beste vriend wil worden.

Na het reusachtige succes van Jibo op Indiegogo in 2014 worden binnenkort de eerste robots aan de backers geleverd. Dan gaan we ineens weten of deze slimme gezinsrobot aan de astronomische verwachtingen kan voldoen. Buiten wat babbelen kan Jibo je notificaties op je smartphone voorlezen, beantwoorden en zelfs je kids bezig houden met leuke bedtijdverhaaltjes. Hij kan je maaltijd online bestellen, het licht inschakelen, en vanaf nu ook spelletjes spelen.

Jibo gaat in zee met Bandai Namco om de gezinsrobot nog leuker te maken voor iedereen. “Jibo zal content tot leven brengen en een persoonlijke, menselijke ervaring bieden. We geloven dat deze vorm van interactie de toekomst is,” zegt David Aubert, MIS Director en Project Leader van Bandai Namdo Entertainment Europa S.A.S.

[related_article id=”156856″]“We willen onszelf blijven engageren om alle platformen te omarmen. Samen met Jibo willen we een spelervaring evolueren naar een nieuw niveau van interactie met onze klassieke spellen die door vele generaties worden omarmd.”

Het allereerste interactieve spel op het entertainmentplatform van Jibo wordt een reïncarnatie van Pac-Man, getiteld “Rescue PAC-MAN!”. Het spel zal het hele gezin bij elkaar brengen in een interactief gevecht om Pac-Man te bevrijden van de slechte geesten, door Jibo te activeren.

Jibo kostte tijdens de Indiegogo campagne 499 dollar (50 dollar verzendingskosten), maar een recente prijs is nog niet bekend. Het enige wat je kan doen, is jezelf inschrijven op de wachtlijst voor meer informatie. Waarop je wel mag rekenen, is een flinke surplus bovenop de Indiegogo-prijs, zoals dat wel vaker het geval is. Van zodra Jibo beschikbaar is, lees je dat hier op ZDNet.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business