Nieuws

WhatsApp bedreigt Skype met videochatfunctie

De populairste berichtendienst ter wereld test momenteel een nieuwe functie die andere berichtenapps overbodig maakt.

[related_article id=”180625″]Zijn de dagen van Skype en Facebook Messenger geteld? Als het van WhatsApp afhangt, hebben we binnenkort geen enkele reden meer om nog voor een andere berichtendienst te kiezen. De app test momenteel namelijk een videochatfunctie. Bellen gaat ondertussen al een jaar via de app, en met de nieuwe functie zal WhatsApp alle gaan kunnen dat een andere app ook kan.

WhatsApp telt ondertussen meer dan een miljard gebruikers; meer dan eender welke andere app kan voorleggen. De nieuwste toevoeging is goed nieuws voor gebruikers, aangezien zij stilaan al hun noden vervuld zien door één enkele app. Dan is het in de toekomst gedaan met het download van Skype én FaceTime én Hangouts én Facebook Messenger.

De nieuwe functie wordt geleidelijk aan uitgerold, net zoals dat gebeurde met de voice over ip-functie vorig jaar. Voorlopig is de functie slechts beschikbaar voor een erg select publiek, zo weet Engadget. Naast videochatten werkt WhatsApp ook nog aan nieuwe manieren om met mensen gesprekken op te starten, bijvoorbeeld via een QR-code of NFC-tag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business