siri

Volgens bronnen wil Apple een nieuw product bouwen rond de digitale assistent Siri, als concurrent voor de thuisbutlers van Google en Amazon.

Advertentie

siri

Siri verhuist van de iPhone naar een geheel eigen toestel. Apple zou aan een product werken waardoor je de digitale assistent in je woonkamer kan aanspreken om bijvoorbeeld je automatische gordijnen te openen of je favoriete muziek op te zetten. Het is een concurrent voor Amazon Echo en Google Home, een thuis-hub die je mondeling bevelen kan geven. Het nieuws komt van website The Information en is (nog) niet bevestigd door Apple.

Om interactie met andere slimme toestellen mogelijk te maken, stelt Apple de software van Siri ter beschikking voor andere ontwikkelaars. De Siri SDK zou in juni op Apples WWDC-conferentie worden gelanceerd. Het openstellen van Siri zou een opmerkelijke actie markeren voor een bedrijf dat meestal sterk de knip houdt op diens hard- en software. Bronnen geven aan dat het bedrijf al langer sleutelt aan een toestel voor hun spraak-assistent, zelfs voordat Amazon diens Echo eind 2014 op de markt bracht.

De Siri-butler zou niet alleen andere toestellen kunnen aansturen die het Homekit IoT-protocol van Apple ondersteunen, maar ook taken van chatbots kunnen uitvoeren zoals het bestellen van van een pizza. Google en Amazon zijn sneller om hun producten aan te kondigen, maar als het nieuws klopt heeft Apple alvast één grote troef: in tegenstelling tot Alexa en Google Assistent spreekt Siri al heel wat talen, waaronder Nederlands.

Advertentie