Nieuws

Smartphonechips MediaTek krijgen hyperefficiënte laadtechniek

Binnen twintig minuten een smartphonebatterij opladen van 0 tot 70 procent: de nieuwe Pump Express 3.0 technologie van MediaTek belooft een snellere bevrijding van het stopcontact.

Chipfabrikant MediaTek presenteert Pump Express 3.0, een update van de snellaadtechnologie in zijn processors. De verbeterde hardware maakt het mogelijk om een batterij in twintig minuten tijd voor 70 procent op te laden, waarmee het een van de efficiëntste oplossingen op de markt is. Pump Express 3.0 zal beschikbaar zijn bij de MediaTek Helio P20 chips, de eerste processor die de fabrikant op 16 nanometer bakt.

[related_article id=”181357″]MediaTek is niet zo bekend als directe concurrent Qualcomm, maar heeft een aanzienlijk marktaandeel als het op smartphonechips aankomt. Je vindt MediaTek-chips doorgaans bij budget- en middenklasse modellen, zoals de HTC One S9, de Sony Xperia M5 of de uitzonderlijk goedkope smartphone die Test-Aankoop weggeeft bij een abonnement. De MediaTek Helio P20 is een processor gericht op toestellen die in het middensegment vallen. De chip zal dit jaar zijn intrede maken op de markt, maar in welke toestellen dat zal zijn is nog niet gekend.

Geen omleidingen

Pump Express 3.0 zou de eerste snellaadoplossing zijn die rechtstreeks oplaadt via de USB Type-C Power Delivery standaard. Daarmee gaat het voorbij aan de elektrische circuits die de meeste andere oplaadsystemen gebruiken en stuurt het energie direct naar de batterij. Dat vermijdt het verlies van stroom met 50 procent volgens MediaTek.

Daarnaast claimt de chipbakker dat Pump Express 3.0 tevens een uiterst veilige technologie is, met meer dan 20 veiligheidsmechanismes om problemen te voorkomen. Geen onbelangrijke belofte, want er is tegenwoordig heel wat twijfel over de impact van snellaadtechnieken op de gezondheid van een smartphonebatterij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business