Nieuws

Microsoft biedt nieuw besturingssysteem aan: Windows Holographic

Hololens-ervaringen zullen niet beperkt blijven tot de gelijknamige bril. Microsoft stelt het OS dat de Hololens aanstuurt open voor alle geïntereseerde VR-fabrikanten.

Microsoft stelt het Windows Holographic besturingssysteem beschikbaar voor andere fabrikanten. Dat zou het onder andere mogelijk maken dat VR-headsets kunnen samenwerken met de Hololens en mensen elkaar kunnen ontmoeten in een gedeelde virtuele ruimte. Ontwikkelaars zouden ook een eigen bril kunnen bouwen rond Windows Holographic, zowel voor virtual als augmented reality.

Microsoft toonde met een demo-video wat het hoopt te bereiken met het openstellen van het OS op technologiebeurs Computex. Het schuift daarin de HTC Vive naar voren als partner. Beide bedrijven werken al langer gezamenlijk aan VR-software voor Windows 10.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=85&v=2MqGrF6JaOM

Nog veel vragen

De Hololens is op dit moment Microsofts meest opvallend product in ontwikkeling. Sinds twee maanden is de augmented reality-bril beschikbaar voor ontwikkelaars. Of er ooit een consumentenversie van komt, liet Microsoft topman Terry Myerson in het midden tijdens de demonstratie. “[een Hololens voor consumenten] kan van ons komen, of het kan van een van onze partners komen, en dat zou hoe dan ook fantastisch zijn,” aldus Myerson.

Microsoft lichte niet toe of de officiële lancering van Windows Holographic als OS iets zal veranderen aan het Windows 10 VR-project met HTC. Ook over de soft- en hardware vereisten van het besturingssysteem heeft het bedrijf nog niet in zijn kaarten laten kijken, die zullen pas later dit jaar bekend gemaakt worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business