Nieuws

TeamViewer verstrengt beveiliging na inbraken met diefstal

Vele gebruikers van TeamViewer zijn geld verloren nadat ze gehackt werden via de applicatie. De ontwikkelaars reageren met extra beveiligingsmaatregelen.

Voor vele mensen is TeamViewer een zegen: mensen kunnen vanop afstand aan hun bestanden op een thuis- of werktoestel aan, terwijl het programma ook gebruikt kan worden om een hulplijn in te schakelen om een computerprobleem op te lossen. Onverlaten kunnen de applicatie echter ook gebruiken om via eBay en Amazon geld uit te geven van de getroffen gebruikers.

[related_article id=”174710″]De laatste dagen kwamen erg veel van dergelijke berichten binnen. TeamViewer claimt dat het overgrote deel van deze hacks het gevolg zijn van datalekken bij LinkedIn, Tumblr en MySpace. Getroffen gebruikers zijn dan ook vaak degenen die wachtwoorden hergebruiken. TeamViewer ontkent verder dat een eigen datalek plaatsvond.

Vertrouwde integriteit

Om het probleem aan te pakken rolt TeamViewer twee nieuwe beveiligingsfuncties uit, weet Tweakers. Het gaat om ‘Trusted Devices’ en ‘Data Integrity’. De eerste functie zorgt ervoor dat elk nieuw toestel dat gebruikt maakt van je verbinding, eerst erkend moet worden als een ‘vertrouwd toestel’. Dit gebeurt simpelweg door op een link te klikken die een gebruiker zal krijgen via een automatische mail.

De tweede vernieuwing houdt in de gaten wat er allemaal juist gebeurt op de verbinding. Wanneer er abnormaal gebruik wordt vastgesteld, wordt het wachtwoord automatisch gereset en krijgt de gebruiker opnieuw een mail met instructies. Deze stap wordt ook ondernomen wanneer de verbinding wordt gemaakt vanaf een onbekend IP-adres.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business