Nieuws

Hacker steelt 32 miljoen Twitter-wachtwoorden

Cybercriminelen hebben een nieuw slachtoffer geëist in een steeds langer wordend lijstje aan gehackte online diensten: deze keer zien 32 miljoen Twitteraars hun inloggegevens gestolen.

Een hacker leurt met de inlogdata van 32 miljoen Twittergebruikers op het dark net, zo rapporteert website LeakedSource. De gegevens zouden niet ontfutseld zijn door een inbraak op de servers van Twitter. In plaats daarvan zou voor deze buit gebruik zijn gemaakt van malware geïnstalleerd op de computers van de gebruikers zelf. Twitter zelf heeft al verklaard dat de data niet gestolen is door een inbreuk op hun systemen.

Het nieuws sluit zich aan bij een op korte tijd zeer uitgebreid lijstje van gestolen informatie op sociale media. Eerst was er LinkedIn (117 miljoen wachtwoorden), gevolgd door Tumblr (65 miljoen), Myspace (427 miljoen), het Russische VK.com (171 miljoen) en nu dus Twitter. Opvallend is dat het vaak om oude hacks gaat, die jaren geleden zijn uitgevoerd, maar waarvan nu pas de schade bekend is geraakt. Het is niet duidelijk of het ook bij Twitter om oude data gaat.

LeakedSource laat alvast aan Mark Zuckerberg weten dat zijn account niet tussen de gehackte wachtwoorden zat, en dus niet de reden was dat zijn Twitterfeed onlangs gekaapt werd. Het groeiende aantal gestolen wachtwoorden heeft sommige online diensten al preventieve maatregelen doen nemen. Netflix waarschuwt je als je gegevens opduiken op de zwarte markt en reset uit voorzorg automatisch je wachtwoord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business