Nieuws

Elon Musk sprak met Pentagon over ‘metalen vliegpak’

De vergelijking tussen Elon Musk en Tony Stark wordt steeds straffer. Na een geheime meeting op het Pentagon mogen we misschien binnenkort dromen van een echte Iron Man.

CNN berichtte gisteren dat Elon Musk op het Pentagon werd gesignaleerd samen met Ash Carter, secretaris van defensie. Het Pentagon wil nog meer technologie inzetten om Amerika en de wereld extra te beveiligen, en nodigt daarvoor een paar belangrijke namen interviewen om te zien hoe hun kijk op de nabije toekomst eruitziet.

Daarnaast heeft Elon Musk er alle baat bij dat hij goed opschiet met het departement van defensie, want hij wil met SpaceX meer belangrijke vrachten de ruimte in schieten. Er is al een doorbraak met de allereerste lancering in 2018 in samenwerking met de US Air Force, maar het spreekt voor zich dat Musk graag meer wil.

Defensie wil dit jaar nog 12 individuen rekruteren die succesvol grote private en publieke organisaties hebben geleid, en daar uitstekend werk hebben verricht door nieuwe technologie te ontwikkelen en toe te passen. Een heel specifieke job omschrijving waar Elon Musk sowieso voor gaat passen door zijn drukke schema met Tesla, SpaceX en alle andere projecten. Defensie heeft voorlopig nog geen nieuws rond de nieuwe adviesraad van 12 experten.

Na de afspraak tussen Elon Musk en Ash Carter wilde geen van beide een reactie geven aan de aanwezige pers over hun gesprek. Althans, tot deze ochtend toen Elon Musk subtiel deze tweet de wereld in stuurde.

Krijgen we binnenkort een Iron Man-achtige verschijning te zien op oorlogsvelden? Elon Musk heeft al behoorlijk wat eigenschappen van Tony Stark met zijn megalomane ideeën, maar deze slaat werkelijk alles. Afwachten of hij over het nieuwe project of de brainstormsessie nog meer details gaat lossen in de nabije toekomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business