Nieuws

Apple richt nieuw bedrijf op om groene energie te verkopen

De zonneparken van Apple maken zoveel energie aan dat het bedrijf een nieuwe onderneming opricht om de overschotten aan de man te brengen.

Apple heeft zonder veel ruchtbaarheid een nieuw dochterbedrijf opgericht: Apple Energy. Deze zal de overschotten aan elektriciteit gaan verkopen die het bedrijf genereert in zijn zonnepaneelparken te Californië en Nevada. Apple heeft daarvoor de nodige papieren ingediend bij de Amerikaanse administratie.

Het bedrijf zou zijn groene energie niet alleen aan andere bedrijven willen verkopen, maar ook aan gewone gezinnen, zo stelt 9to5mac. De zonneinstallaties in kwestie wekken zo’n 218 MegaWatt aan stroom op per jaar. Om dat in perspectieef te plaatsen: 1 MegaWatt is genoeg om honderden gezinnen van stroom te voorzien. Het grootste deel van die energie gaat naar Apples eigen infrastructuur: datacenters, kantoren en winkels. Maar het bedrijf genereert dus genoeg overschotten om van het verkopen van zijn elektriciteit een nevenactiviteit te maken.

De volgende jaren wil het bedrijf zijn groene energie-capaciteit fors uitbouwen. Er liggen plannen op tafel die nog eens 521 MegaWatt aan extra capaciteit globaal moeten opleveren. Dan is het geen slecht idee om je investeringen wat terug te verdienen door de verkoop van het overschot. Het toont alvast dat het Apple menens is om een reputatie uit te bouwen als milieuvriendelijk bedrijf, net zoals het dat deed met recylcagerobot Liam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business