Nieuws

Facebook verwijdert je foto’s als je Moments-app niet gebruikt

Om de foto-app Moments te promoten ziet Facebook er geen graten in om je te dwingen naar de app over te stappen.

Facebook Moments bestaat al een jaartje, maar het sociale medium schakelt nu een versnelling hoger om de app van gebruikers te voorzien. Heb je de synchronisatie-functie van Facebook ingeschakeld om foto’s meteen op te laden naar de dienst, dan kan je uiteindelijk een e-mail verwachten die stelt dat de beelden zullen worden verwijderd indien je Moments niet downloadt. Het bericht kwam al in de mailbox terecht van Amerikaanse Facebookers.

Gebruikers voor een voldongen feit stellen is een tactiek die Facebook al eerder met succes heeft toegepast voor Facebook Messenger. Net als bij de berichten-app heeft het bedrijf een onderdeel van Facebook – foto’s opladen en delen – uit de algemene app gehaald en in een apart programma gegoten. De synchronisatie-optie voor foto’s is ondertussen niet meer te gebruiken op de Facebook-app.

Zie je Moments niet zitten, dan geeft Facebook je nog de mogelijkheid om de foto’s op je computer te downloaden alvorens de deadline is verstreken. Daarna verwijdert het zonder pardon foto’s die via synchronisatie zijn binnengehaald uit de cloud van het netwerk. Dit is niet van toepassing op beelden die je manueel hebt opgeladen.

Het zal waarschijnlijk even duren voor Facebook ook hier de verhuis naar Moments afdwingt, de app is nog maar een maand beschikbaar in onze contreien. Niets lijkt er echter op te wijzen dat het netwerk voor Europa een andere houding zal aannemen. Je bent dus gewaarschuwd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business